Spinalis székek ülő felülete úgy van kialakítva, hogy az ülőlap minden irányba képes mozogni. A hátizmok stimulálásával kényszeríti edzésre a gerinc melletti mély izmokat.  Ha az elején intenzíven használod ezeket a termékeket, előfordulhat, hogy érzel majd a hátadban izomlázat. Ezért fontos, hogy fokozatosan szoktasd hozzá a testedet ezekhez a mozgásokhoz.

Ezek a izmok felelősek a gerinc helyes pozíciójáért, ami nem csak a megfelelő íveket biztosítja, hanem gondoskodik arról is, hogy a csigolyák közötti porckorongok megfelelően terhelődjenek, és a távolságuk megmaradjon. Ha ezek a kisebb izmok nem elég erősek, a csigolyák közötti távolság csökkenhet, ami fokozza a porckorongokra nehezedő nyomást. Ennek következtében gerincsérv is kialakulhat.

Emellett az izmok gyengeségei miatt a csigolyák könnyebben elmozdulhatnak, ami idegszálakat is összenyomhat, és lumbágót okozhat. Ha inkább nagyobb mozdulatokra vágysz, a szék segítségével a felületi izmokat is megmozgathatod, például a has- és hátizomzatot.

Spinalis székek a hátfájás megelőzéséért

 

Országos Gerincgyógyászati Központ

„Megállapítható, hogy a „SpinaliS” szék használata mindenképpen előnyös a háti és az ágyéki gerinc ülés közben jelentkező túlterhelése káros hatásainak megelőzésére. Köszönhető ez a mobil üléslap használata során az egyensúlyi helyzet biztosítására automatikusan kiváltott törzsizomzat-működésekre, az összehangolt izomakciók folyamatos (és a használat során tudat alatt is rögzülő) történéseire.”

Spinalis székek a hátfájás megelőzésére

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .